Image

ESKIKITAPLARALINIR.com

Sahaflar ve kitap

Eski kitap alan, ikinciel kitapları alan satan ve eskimiş kitaplara can katan mekanlardır sahaflar. Geçmişi çok eski dönemlere kadar dayanmaktadır. Günümüzde de önemini yitirmemiş aksine iletişim çağının hızlı dünyasında kendisine yer bulmuştur. Misyonu gereği yaptığı iş kültürel olduğu kadar doğaya ve bireye dokunan yönleride vardır. Bir kitap için yaşam süresi nedir ? Bu sorunun cevabını vermek sanırım pek kolay değil. Ama biliyoruz ki okuduğumuz bir çok kitap fiziksel veya içerik olarak yaşayan insanlardan daha yaşlı.

Eski kitap denilince aklımıza gelen genellikle kitabın fiziksel özelliğidir. Oysa bir kitabı değerli kılan kitabın fiziksel yorgunluğu değildir. Kitapların fiziksel özellikleri yanısıra basım yılı, yazarı, yayınevi, cildi, şömizi, kapağı, bulunabilirliği gibi bazı noktalar kitabın yeniden hayat bulmasında önemli kriterlerdir.

Sahaflar tozlu rafları arasında yeni okuyucusunu bekleyen kitaplarla doludur. Bu değerli kültürel varlığımızın sürekliliği hem ekolojik hem ekonomik olarak toplumumuza değer katmaya devam edecektir. Eski ikinciel kitapların kültürel dönüşümüne katkı sağlamak için eskiyen kitapları çöpe atmayın, yakmayın! Bizi arayın Ankara içi eski ikinciel kitap dergi ve benzeri eşyalarınızı değerinde alalım.

Kitap dolu bir yaşam !